Način pripreme
U posudi pomešajte kvasac, šećer, vodu i kašičicu brašna, izmešajte. Ostavite pokriveno sa strane na 8-10 minuta kako bi se kvasac aktivirao.
Dodajte ostalo brašno, so i vanile, mešajte dok se ne dobije glatka smesa. Testo ostavite pokriveno na 20-30 minuta.
Pomešajte orahe i cimet po ukusu u posudi i izmešajte ih.
Tiganj stavite na umerenu vatru i sipajte dovoljno ulja u njega kako biste pokrili dno i stvorili tanak sloj.
Dodajte otprilike dve supene kašike testa u vruće ulje i pržite tiganjice dok se ne dobije zlatkasta smeđa boja.
Tanjir pokrijte papirnim ubrusima i stavite tiganjice na njih kako bi se iscedio višak ulja.
Servirajte ih tople i pokrijte medom i smesom od oraha.
Ukusne tiganjice u grčkom stilu, kao baklava!