Način pripreme
Za recept za ovaj ukusni kolač sa šargarepama mast možete da zamenite svinjskom mašću ili kravljim maslacem.
Šargarepu izrendaje na krupno rende.
U odgovarajućoj posudi umutite jaja sa šećerom mikserom u gustu homogenu smesu.
U mlazu dodajte maslinovo ulje i mast uz neprestano mućenje.
U porcijama u tečnu smesu se dodaje prosejano brašno sa praškom za pecivo tako što se već meša kašikom.
Na kraju smesa za kolač od šargarpe se meša sa izrendanim šargarepama, čokoladnim kapljicama i pekan orasima sa tahini alvom.
Sipa se u silikonski kalup za kolač i ravnomerno se rasporedi i zagladi.
Ukoliko ne raspolažete silikonskim kalupom, koristite metalni tako što treba prethodno ga ga premažete masnoćom i pospete brašnom kako bi se izbeglo lepljenje.
Kolač sa šargarepama pecite na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni /bez ventilatora/ otprilike 35-40 minuta. Pomoću čačkalice za zube se proverava da li je kolač gotov koja treba da izađe suva nakon što se zabode.
Čačkalicom za zube ili drvenim štapićem proverite da li je gotovo.
Nakon što je aromatični kolač gotov, okrenite ga na rešetku i ostavite da se ohladi.
Odozgo možete da pospete šećerom u prahu po želji ili šećerom u prahu od urmi.
Prijatno sa ovim kolačem od šaragerepe sa čokoladom i pekan orasima!