Način pripreme
Oljuštite i izrendajte šargarepe na sitno rende. Umutite jaja sa šećerom i uljem.
Dodajte orahe, začine i prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Promešajte, dodajte šargarepu i ponovo promešajte.
Pecite na temperaturi 165 stepeni dok ne budu gotova dva kalupa prečnika 18 cm (ja sam pekla u pravougaonim kalupima 19x13).
Ostavite kore na rešetku da se ohlade, uvijte u foliju i stavite u frižider na jednu noć.
Oljuštite pomorandže i isecite, odvojite koštice i tanke žilice.
Sameljite sve u blenderu (dok ne dobijete željenu konzistenciju). Sipajte u šerpu, dodajte skrob i šećer. Kuvajte, mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se potpuno ohladi.
Sledećeg dana pripremite kremove.
Pomešajte kiselu pavlaku sa šećerom, ostavite pola sata da se rastopi šećer i mutite malo mikserom.
U drugoj posudi umutite maskarpone i pavlaku sa šećerom u prahu i prebacite smesu u špric.
Isecite kore na dva dela, pokrijte svaku koru kiselom pavlakom, nakon toga kremom od maskarponea napravite ivice oko torte i napunite smesom od pomorandže (pogledajte sliku).
Sastavite tortu, nemojte je pokrivati kremom od maskarponea odozgo.
Stavite tortu od šargarepe u frižider na 2-4 sata.
Nakon toga pokrijte tortu sa svih strana maskarpone kremom i ukrasite koricama pomorandže.
Torta od šargarepe sa orasima i pomorandžom je gotova.