Način pripreme
Narendajte koru od pola limuna, a sok iscedite. Orahe ispecite na 4-5 minuta u suvom tiganju uz neprestano mešanje. Skinite ih sa vatre, posolite ih i dodajte im maslac. Promešajte dok se mslac ne istopi.
Orahe sameljite ili ih naseckajte na krupno. Brašno promešajte sa praškom za pecivo, dodajte cimet i narendanu koru limuna. Šargarepe oljuštite i narendajte na krupno. Smeđi šećer umutite sa uljem i jajima. Uz neprestano mešanje dodajte po malo brašna. Posle toga dodajte sok od limuna, orahe i šargarepu.
Polovinu testa sipajte u kalup za tortu, obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni. Koru ohladite i izvadite iz kalupa. Na isti način ispecite još jednu koru. Obe kore podelite na pola, da dobijete 4 tanje kore.
Pripremite krem. Maslac ostavite da omekša na sobnoj temperaturi i umutite ga sa šećerom u prahu dok smesa ne pobeli. Dodajte liker od pomorandže. Koru od pola limuna narendajte i dodajte u smesu.
Maskarpone umutite i po malo ga dodajte u krem od maslaca. Ovim kremo obilno premažite kore, koje slažite jednu na drugu. Odozgo, tortu od šargarepe premažite kremom i ostavite je 6 sati u frižideru.