Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne Supe»Gaspačo»Moj zeleni gaspaćo

Moj zeleni gaspaćo

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k77916k946
Moj zeleni gaspaćo
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 2
28/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Ukupno
12 min.
Porcije
4
"Uz ovaj gaspaćo sa avokadom i krastavcem sve nam je prolećno"

Potrebni sastojci

  • krastavac - 1 komad (oko 250 g)
  • avokado - 2 komada, dobro uzreo
  • luk - 1/4 glavice, 40 g
  • paprika - 1 komad, zelena
  • korijander - 2 struka, sveži listovi
  • beli luk - 1 čen
  • limun - 1/2 komada, sok
  • so - 1 i 1/2 kašičica
  • sirće - 15 ml
  • maslinovo ulje - 50 ml + za posipanje
  • led - 100 g, namrvljen
* merne jedinice

Način pripreme

Avokado oljuštite i usitnite. Stavite u blender. Pomešajte ga sa očišćenim, opranim i isečenim krastavcima, papikom i korijanderom.

Dodajte beli luk, so, led i 300 ml vode. Blendirajte sve sasojke za zdravu čorbu.

Sipajte sirće i maslinovo ulje, blendirajte ponovo. Gotovu hladnu čorbu možete da začinite sa još soli ili da dodate vodu, ako je neophodno.

Ako želite servirajte ukusan gaspaćo posut kapima maslinovog ulja i avokadom.

Moj zeleni gaspaćo je sjajan rashlađujući predlog za leto!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: