Način pripreme
Prethodnog dana oljuštite bananu i breskvu i isecite na parčiće.
Trešnje odvojte od kostiju i zamrznite zajedno sa ostalim voćem.
Malo pre nego što spremite sladoled, izvadite zamrznuto voće da se otpusti veoma blago.
Stavite ih u parčićima u blender, jer ako su u komadu, otežaće uređaju.
Dodajte sok od limuna - sveže ceđen, listiće sveže mente i šećer ili drugi zaslađivač po ukusu.
Za potpuno dijetalnu varijantu može i bez zaslađivača.
Sameljite fino voćni sladoled i napunite kalupe za sladoled na štapiću.
Čuvajte u zamrzivaču 4-5 sati ili jednu noć.
Prilikom vađenja sladoleda iz kalupa pomognite se nožem, u slučaju da nije dobro pričvršćen za štapić.
Veoma sveža ideja za letnje žege je ovaj lagan voćni sladoled sa mentom na štapiću, koji će vas osvežiti i rashladiti.