Način pripreme
Zagrejte ulje u maloj, ali dubokoj tepsiji. Ispržite meso koje ste prethodno iseckali na kockice sa stranom 2.5 cm, na nekoliko porcija dok dobro ne potamni i ostavite sa strane.
Nakon toga propržite slaninu u trakicama sa šparglom. Dodajte pečurke i propržite 2 minute.
Rupičastom kašikom izvadite povrće na tanjir i dodajte luk i šargarepe da se proprže 8 minuta ili dok ne omeknu.
Dodajte beli luk i pržite još 1 minutu, sipajte brašno i mešajte dok ne postane braon boje.
Dospite vino, bujon i garni buket od svežeg bilja.
Vratite teletinu u tepsiju i sačekajte da provri.
Stavite poklopac i kuvajte na tihoj vatri oko 2-2 i 1/2 sata ili dok meso ne postane skroz krhko.
U ukusno francusko jelo dodajte slaninu, luk i pečurke i kuvajte još 15 minuta.
Na kraju bif burginjon začinite solju, crnim biberom i šećerom.