Mekane maslac gurabije

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Mekane maslac gurabije
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
20
"Dobro je da pri ruci uvek imate ukusne maslac gurabije, da ih jedete s vremena na vreme tokom dana"

Potrebni sastojci

  • brašno - 175 g
  • jaje - 1 komad
  • limun - 1 komad
  • maslac - 75 g
  • kora limuna - 1 kašičica
  • šećer u prahu - 150 g
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite šećer i maslac dok ne pobele. U njih razbijte jaje, umutite, stavite koru limuna, posle so i brašno.

Od dobijenog testa napravite maslac keksiće i poređajte ih u posudu za pečenje. Napravite crtice sa četiri strane pomoću viljuške.

Pecite maslac gurabije 15 minuta na 190 stepeni.

Čim su mekane maslac gurabije gotove, ostavite da se ohlade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Odlični su,!!!
27.12.2022 18:28