Način pripreme
U posudi na pari istopite kokosovo ulje i čokoladu. Nakon toga ostavite da se blago ohladi.
Narendajte jednu malu tikvicu na krupno rende ne ljušteći je.
U drugoj posudi umutite jaja i šećer. Dodajte u mlazu čokoladnu smesu, mešajući neprestano.
Prosejte brašno od rogača, speltino brašno i prašak za pecivo i dodajte ih u porcijama u smesu. Dobiće se veoma gusto testo.
Na kraju dodate narendanu tikvicu i esenciju badema. Promešajte smesu da bude homogena.
Namažite pravougaonu posudu za pečenje veličine 15x20 cm sa malo mekog maslaca i sipajte smesu za kolač. Odozgo poređajte nekoliko sirovih badema.
Stavite čokoladni kolač u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 35-40 minuta dok čačkalica ne bude suva.
Nakon što se ispeče izvadite iz kalupa i ohladite na rešetki.
Integralni čokoladni kolač sa tikvicama i bademima je gotov.