Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slana testa»Posni slani keks

Posni slani keks

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Posni slani keks
Fotografije: Yordanka Kovacheva
6 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
38 min.
Porcije
10
"Ako ste od ljudi koji popodne uvek traže nešto da prezalogaje, ovi keksi su sjajna opcija baš za te trenutke"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • margarin - 110 g
  • voda - 50 g
  • biber - 2 prstohvata
  • origano - 1 kašika, ravna, sušeni
  • mladi luk - 2 tanka struka (ili 10 strukova divljeg luka)
  • so - 2 prstohvata
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte u posudi brašno sa solju i praškom za pecivo. Pomešajte origano i biber.

Stavite margarin u parčićima - hladan iz frižidera. Zamesite dobro prstma i sipajte vodu - takođe hladnu.

Iseckajte na sitno mladi luk i dodajte u sve ostali. Zamesite glatko testo, radeći sa njim samo kratko tek toliko da se ujedine sastojcim a da se ne mesi dugo da ne bude žilavo.

Ako se to ipak desi, ostavite ga da odstoji i da se otpusti pre nego što nastavite dalje.

Razvijte testo na blago nabrašnjenoj radnoj površini u tanku koru i iscite keks oblika po vašem izboru.

Poređajte slani keks u dve posude za pečenje pokrivene papirom za pečenje i ispecite oko 20 minuta na 180 stepeni.

Nadgledajte ih i kad porumene blago gotovi su.

Grickajte sa zadovoljstvom u svako doba ili u društvu omiljenog predjela.

Posni slani keks je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: