Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Ceo pečeni komad svinjetine sa slaninom i pečurkama

Ceo pečeni komad svinjetine sa slaninom i pečurkama

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14635764
Ceo pečeni komad svinjetine sa slaninom i pečurkama4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"I goste i komšije ćete uspeti da nahranite ovom ukusnom svinjetinom sa slaninom i pečurkama"

Potrebni sastojci

  • vrganji - 300 g
  • svinjski kontrafile - 2 kg /ceo komad/
  • med - 2 supene kašike
  • beli luk - 3 čena
  • topljeni sir - 200 g, dimljeni
  • slanina - 200 g, listići
  • dimljena aleva paprika - 1 supena kašika
  • senf - 1 supena kašika
  • luk - 2 glavice
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika
  • soja sos - 3 supene kašike
  • himalajska so
  • crni biber - 1 kašičica
  • pivo - 300 ml
  • biljke - sveže /menta, origano, ruzmarin, majčina dušica, bosiljak/
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite svinjski kontrafile. Oštrim nožem napravite proreze, poprečne, bez da stižete do dole.

U razreze stavite iseckane kriškice luka, topljeni sir i slaninu.

Iskidajte sveže biljke i stavite ih u posudu pasatora zajedno sa senfom, solju, soja sosem, biberima i maslinovim uljem.

Istrljajte svinjetinu marinadom i uvijte je aluminijumskom folijom. Stavite je za večeru u frižider.

Narednog dana prebacite meso u tepsiju, oko njega poređajte pečurke i zapecite ga na 50 min. Nakon toga skinite foliju sa krhkog svinjskog mesa i zapecite na još 10 minuta.

Servirajte ceo pečeni komad svinjetine sa slaninom i pečurkama sa i odvojenim sosom i uživajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: