Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Fokača»Fokača sa slaninom, pečurkama i kačkavaljem

Fokača sa slaninom, pečurkama i kačkavaljem

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Fokača sa slaninom, pečurkama i kačkavaljem
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Ništa ne može da se poredi sa dobro pripremljenim domaćim hlebom..."

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1/2 kesice, suv
  • voda - 75 ml
  • sveže mleko - 75 ml
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • brašno - 250 g
  • slanina - 100 g
  • pečurke - 3 komada
  • dimljeni kačkavalj - 100 g
  • bosiljak - svež
* merne jedinice

Način pripreme

U maloj posudi se pomeša ugrejana voda i sveže mleko. U njih se dodaje suvi kvasac, so i dve tri supene kašike brašna. Sve se pomeša i posuda se ostavlja sa strane, dok se kvasac ne aktivira.

Brašno se proseje, napravi se udubljenje i u njega se sipa kvasac i maslinovo ulje. Zamesi se meko testo i oblikuje se lopta, koja se posle ostavlja na toplom da nadođe, dok se ne udvostruči.

Testo se razvije na okruglu koru, koja treba da izlazi iz pleha, prečnika 24 cm (prethodno namazan i posut brašnom).

Preko kore se stavlja iseckana slanina, pečurke i dimljeni kačkavalj.

Krajevi kore se saviju unutra. Odozgo se posipaju sveži listovi bosiljka. Fokača se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: