Ceo pečeni zec

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Šegrt
5114453
Ceo pečeni zec
Fotografije: Niki Zhelyazkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
6
"Pa, priželjkivali smo da ne bude toliko ukusno! Samo gledajući celog ovog pečenog zečića sa krompirom, poželimo da imamo drugi ručak."

Potrebni sastojci

  • zec - 1 domaći
  • krompir - 6 komada
  • mleveni crni biber
  • čubar
  • aleva paprika
  • lovorov list
  • so
  • ruzmarin - suv
  • drugi začini - po želji
  • svinjska mast - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pospite solju zeca iznutra i spolja. Pomešajte ostatak začina i izmasirajte zeca po celom telu.

Zeca premažite omekšalom svinjskom mašću, stavila i unutra.

U pleh pored zeca sipajte oko 150 ml vrele vode, u slobodan deo tiganja stavite nekoliko komada začinjenog krompira.

Stavite aluminijumsku foliju i pecite sat vremena na 270 stepeni, pa okrenite zeca i dodajte još malo vode.

Ponovo pecite sa folijom još sat vremena, da se na drugoj strani ispeče zec sa krompirom.

Posle dva sata proverite viljuškom da li je gotovo i uklonite foliju.

Pecite zeca u rerni zagrejanoj na 200 stepeni još 15 minuta, lagano ga premažite sa malo kravljeg maslaca.

Od izdvojenog sosa napravite i pirinač sa pečurkama za dodatni prilog celom pečenom zecu.

Veoma je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: