Način pripreme
Potopite pasulj prethodno veče u čistu hladnu vodu.
Ujutru prospite vodu i sipajte novu. Stavite na ringlu i čim tečnost provri, prospite je, a pasulj prebacite u đuvečaru.
Očistite i isecite papriku, šargarepu, luk i glavicu celera. Zagrejte ulje i kratko propržite povrće, zatim ih zajedno sa uljem sipajte u đuveč.
Začinite začinima i dodajte čenove belog luka - cele.
Po želji dodajte ljutu papriku. Stavite poklopac đuveča i ubacite ga u rernu - hladnu.
Uključite na 220 stepeni i kuvajte 30 minuta, nakon čega smanjite temperaturu na 170 i nastavite da kuvate janiju od pasulja još 2 sata.
Tridesetak minuta pre nego što izvadite đuveč iz rerne, začinite solju i dodajte iseckane svinjske obraze i izrendani paradajz.
Pasulj sa svinjetinom i povrćem u đuveču je mnogo ukusno jelo, probajte!