Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Đuveč»Pasulj sa svinjetinom i povrćem u đuvečom

Pasulj sa svinjetinom i povrćem u đuvečom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Pasulj sa svinjetinom i povrćem u đuvečom
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
66
"Nema šta više da kažemo za ovo jelo sa pasuljem i svinjetinom - prosto vas pozivamo da ga spremite"

Potrebni sastojci

  • svinjski obrazi - 400 grama (dimljeni)
  • pasulj - 500 grama
  • paprike - 1 crvena
  • luk - 1 glavica
  • šargarepe - 1 komad
  • celer - 1/4 glavice
  • paradajz - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • suva divlja nana - 2 supene kašike
  • suva majčina dušica - 1 supena kašika
  • suvi celer - 1 supena kašika (listovi)
  • ulje - 5 supenih kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite pasulj prethodno veče u čistu hladnu vodu.

Ujutru prospite vodu i sipajte novu. Stavite na ringlu i čim tečnost provri, prospite je, a pasulj prebacite u đuvečaru.

Očistite i isecite papriku, šargarepu, luk i glavicu celera. Zagrejte ulje i kratko propržite povrće, zatim ih zajedno sa uljem sipajte u đuveč.

Začinite začinima i dodajte čenove belog luka - cele.

Po želji dodajte ljutu papriku. Stavite poklopac đuveča i ubacite ga u rernu - hladnu.

Uključite na 220 stepeni i kuvajte 30 minuta, nakon čega smanjite temperaturu na 170 i nastavite da kuvate janiju od pasulja još 2 sata.

Tridesetak minuta pre nego što izvadite đuveč iz rerne, začinite solju i dodajte iseckane svinjske obraze i izrendani paradajz.

Pasulj sa svinjetinom i povrćem u đuveču je mnogo ukusno jelo, probajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: