Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Pikantno predjelo sa patlidžanom

Pikantno predjelo sa patlidžanom

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
12457980
Pikantno predjelo sa patlidžanom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
1
"Omiljeno letnje predjelo, koje možemo jesti svaki dan! Servirajte sa prepečenom kriškom hleba i uživajte u odličnom ukusu"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • ljute paprike - 5 - 6 komada, iz tegle
  • peršun - 2 struka
  • beli luk - 1 struk, mladi
  • so - po ukusu
  • ulje - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se iseče po dužini i posipa solju, ostavljamo da se ocedi (30 minuta).

Kad bude gotov ga properemo i stavljamo u rernu da se peče dok ne bude gotov (35-40 minuta na 180-200 stepeni).

Ispečeni patlidžan ostavljamo da se ohladi, nakon toga ga oljuštimo i isečemo veoma sitno, u njega dodajemo sitno iseckane začine, so i ulje po ukusu i sitno iseckane ljute papričice.

Lepo promešamo i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: