Način pripreme
Spremanje kore:
U posudi se pomešaju brašno, šećer, so i prašak za pecivo. Promešaju se.
U drugu posudu se stavljaju žumanca, ulje, vanila i voda. Mešaju se lagano žicom.
Belanca se umute da budu tvrda sa 65 g šećera.
U suvu smesu se dodaje tečna. Muti se mikserom oko 2-3 minuta.
Dodaju se belanca. Meša se špatulom.
Smesa se prebacuje u posudu za pečenje veličine 30/35 cm, postavljena papirom za pečenje.
Kora se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12-15 minuta. Ostavlja se da se ohladi.
Spremanje krema:
Kisela pavlaka se pomeša sa krem sirom i šećerom u prahu. Muti se i dodaje se čokoladni krem. Muti se miskerom dok ne postane vazdušasto.
Kora se izravna i maže se polovinom krema. Preko nje se raspoređuju maline i čokoladne mrvice. Rolat se uvija i ostavlja na hladnom da se stegne.
Maže se preostalim kremom u ukrašava se malinama.
Nek vam je slatko!