Način pripreme
Jaja umutimo zajedno sa šećerom na penu. Dodajemo vanilu.
Brašno prosevamo sa kakaom. Dodajemo u jaja i pažljivo promešamo spatulom.
Testo od patišpanja sipamo u pleh prečnika 35/30 cm, obložen papirom za pečenje.
Koru pečemo u prethodno ugrejanoj rerni ma 180 stepeni 12 minuta.
Ostavljamo na papir da se ohladi.
Kiselu pavlaku pomešamo sa krem sirom i šećerom u prahu. Dodajemo krem Ole (suv, ne mutimo prethodno). Krem umutimo mikserom dok ne postane mekan.
Papir sa kore za slatki rolat skidamo. Namažemo delom krema.
Poređamo trešnje i čokoladni rolat uvijamo.
Odozgo čokoladni rolat sa trešnjama namažemo preostalim kremom i ukrašavamo trešnjama i rendanom čokoladom.
Neka vam je slatko!