Način pripreme
Ovo je veoma jednostavan keks, koji je prijatne arome jagode i sjajan je doručak deci i odraslima - uz kafu, sok ili šolju mleka, sve zavisi od vaših preferencija.
Očisitite dobro jagode, dodajte u njih koru limuna i šećer, nakon toga ih pasirajte.
Dodajte u brašno prstohvat soli i prašak za pecivo, utrljajte u njega maslac - tako da dobijete maslac mrvice.
Sipajte u njih smesu sa jagodama i promešajte, dodajte žumance i pažljivo zamesite meko testo.
Stavite papir za pečenje u posudu za pečenje. Grebite po kašiku smese i stavljajte preko papira, pažljivo zagladite u okrugli oblik, da se oblikuje keks. Ostavite rastojanje između njih.
Druga varijanta je da ih našpricate - tako će se jednostavnije oblikovati.
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite keks sa maslacem oko 12 minuta ili dok ne bude gotov.
Keks sa maslacem i jagodama je gotov.