Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Keks sa maslacem i jagodama

Keks sa maslacem i jagodama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Keks sa maslacem i jagodama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
22 min.
Porcije
8
"Radna popodneva mogu da budu mnogo prijatnija u društvu ukusnog keksa sa maslacem"

Potrebni sastojci

  • smeđi šećer - 90 g
  • jagode - 80 g
  • žumanca - 1, od veliko jajeta
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • brašno - 110 g
  • so - 1 mali prstohvat
  • kora od limuna - 1 - 2 trakice (samo žuti deo)
  • maslac - 50 g, hladan
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo je veoma jednostavan keks, koji je prijatne arome jagode i sjajan je doručak deci i odraslima - uz kafu, sok ili šolju mleka, sve zavisi od vaših preferencija.

Očisitite dobro jagode, dodajte u njih koru limuna i šećer, nakon toga ih pasirajte.

Dodajte u brašno prstohvat soli i prašak za pecivo, utrljajte u njega maslac - tako da dobijete maslac mrvice.

Sipajte u njih smesu sa jagodama i promešajte, dodajte žumance i pažljivo zamesite meko testo.

Stavite papir za pečenje u posudu za pečenje. Grebite po kašiku smese i stavljajte preko papira, pažljivo zagladite u okrugli oblik, da se oblikuje keks. Ostavite rastojanje između njih.

Druga varijanta je da ih našpricate - tako će se jednostavnije oblikovati.

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite keks sa maslacem oko 12 minuta ili dok ne bude gotov.

Keks sa maslacem i jagodama je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: