Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa jagodama i krem sirom

Keks torta sa jagodama i krem sirom

Keks torta sa jagodama i krem sirom
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Brza keks torta sa jagodama - za svaki povod je odgovarajuća"

Potrebni sastojci

  • keks - 4 pakovanja /za tortu, duguljasti/
  • krem sir - 1 kutija, Filadelfija /250 g/
  • krem sir - 3 kesice, po 125 g
  • banane - 2 komada
  • jagode - 6 komada
  • dinja - 1/2 komada
  • šećer u prahu - 2 šolje
  • vanila - 1 ampula, esencija
  • trešnje iz kompota - 10 komada
  • sveže mleko - 200 ml /za umakanje keksa/
  • kisela pavlaka - 2 kutije, po 125 g
  • dekorativne perlice - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Krem sir Filadelfija, krem sir i kisela pavlaka se stavljaju u posudu. U njih se dodaju šećer u prahu i vanila i mute se mikserom dok se ne dobije vazdušast krem.

1 banana i 3 jagode se sitno iseckaju i dodaju se u krem.

Biće vam potreban kalup za tortu prečnika 26 cm.

Dinja se očisti od semenki i seče se na tanke kriškice. Sa jagodama i bananama se uradi na isti način.

Mleko se stavlja u posudu kako bi keks mogao lakše da se umače.

Kada su svi proizvodi gotovi, vreme je za slaganje keks torte.

Na dno kalupa za tortu se ređa keks, umočen u mleko. Nakon toga sledi sloj krema. Na njega se ređa deo banana i jagoda iseckanih na kriškice. Ponovo sledi keks, krem, tako što se ovog puta ređaju dinja i banane.

Tako se radi dok se ne potroše sastojci, tako što se deo jagoda odvaja za ukras.

Nakon poslednjeg sloja krema, keks torta se ukrašava jagodama, trešnjama i dekorativnim perlicama.

Torta sa jagodom se ostavlja da odstoji u frižideru 1 noć.

Neka vam je slatko sa ovom raskošnom keks tortom sa jagodama i krem sirom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: