Način pripreme
Krem sir Filadelfija, krem sir i kisela pavlaka se stavljaju u posudu. U njih se dodaju šećer u prahu i vanila i mute se mikserom dok se ne dobije vazdušast krem.
1 banana i 3 jagode se sitno iseckaju i dodaju se u krem.
Biće vam potreban kalup za tortu prečnika 26 cm.
Dinja se očisti od semenki i seče se na tanke kriškice. Sa jagodama i bananama se uradi na isti način.
Mleko se stavlja u posudu kako bi keks mogao lakše da se umače.
Kada su svi proizvodi gotovi, vreme je za slaganje keks torte.
Na dno kalupa za tortu se ređa keks, umočen u mleko. Nakon toga sledi sloj krema. Na njega se ređa deo banana i jagoda iseckanih na kriškice. Ponovo sledi keks, krem, tako što se ovog puta ređaju dinja i banane.
Tako se radi dok se ne potroše sastojci, tako što se deo jagoda odvaja za ukras.
Nakon poslednjeg sloja krema, keks torta se ukrašava jagodama, trešnjama i dekorativnim perlicama.
Torta sa jagodom se ostavlja da odstoji u frižideru 1 noć.
Neka vam je slatko sa ovom raskošnom keks tortom sa jagodama i krem sirom!