Način pripreme
U kipućoj vodi, u koju je dodata i jedna kašika ulja, skuvamo testeninu da bude gotova prema uputstvu na pakovanju. Skuvane farfaline prebacujemo u cediljku i operemo pod tekućom hladnom vodom, da se ohlade, i ostavljamo kratko da se iscede.
Patlidžan operemo, oljuštimo i isečemo na kocke, posolimo obilno. Nakon 15-20 minuta iscedimo gorki sok, blago pritiskajući rukama.
Luk i jedan čen belog luka isečemo na sitno. prebacimo u duboki tiganj sa uljem i zapržimo nekoliko minuta.
U njega dodajemo mleveno meso i uz neprestano mešanje pržimo dok meso ne pobeli i ne pretvori se u mrvice.
Dodajemo na krupno narendanu šargarepu i na sitno isečenu papriku. Nakon nekoliko minuta dodajemo i patlidžan, usitnjenu boraniju, usitnjenu tikvicu i pečurke i na kraju - oljšten i na krupno rende narendan paradajz.
Kuvamo još desetak minuta uz neprestano mešanje, nakon toga smanjujemo ringlu na nižu temperaturu, dodajemo so, biber, bosiljak, na sitno isečen preostao čen belog luka i ostavljamo da se krčka dok se sos ne zgusne.
Serviramo farfaline prelivene sosom. Gariramo listićima svežeg bosiljka.
Prijatno!