Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Vitaminska salata»Salata sa keljom i paradajzom

Salata sa keljom i paradajzom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88317k
Salata sa keljom i paradajzom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Sigurni smo, da ćete čak i samo sa ovom salatom ostati siti - ipak u njoj ima dimljene ribe"

Potrebni sastojci

  • kelj - 100 g
  • paradajz - 2 komada, veći, roze
  • dimljena skuša - 60 g
  • maslinovo ulje - 8 kašika
  • sirće - 3 kašike, vinsko ili alkoholno
  • so - 1 kašičica, ili po ukusu
  • limunska so - 2 prstohvata, u ljuskama
* merne jedinice

Način pripreme

Listove kelja operite i ocedite, pa ih iskidajte na komade.

Uklonite tvrde žile i prelijte sa 6 kašika maslinovog ulja, sirćetom i posolite.

Dobro promešajte i nežno masirajte zeleno lišće oko minut, tako da omekša.

Kelj pomešajte sa krupno iseckanim komadima dimljene skuše, očišćenih od kostiju.

Umesto skuše možete staviti i drugu vrstu dimljene, aromatične ribe, poput fileta sardine, marinirane i dimljene ribe, kao i losos.

Paradajz oljuštite i nasecite na kolutove. Rasporedite ga u veliki tanjir ili dve pojedinačne činije za salatu.

Kolutove paradajza poprskajte maslinovim uljem i posolite i na njih stavite zelenu salatu od kelja.

Poslužite uz dobro ohlađeno belo vino ili votku ovu salatu sa keljom i paradajzom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: