Način pripreme
Pileća srca dobro očistite, pa ih nakon toga operite.
Stavite ih u slanu vodu zajedno sa lovorovim listom i ostavite da se kuvaju oko 30 minuta.
Luk, koji ćete karamelizovati, oljuštite i isecite na rebarca.
Prilikom pripreme morate znati da za dobijanje karamelizovanog luka temperatura kuvanja mora biti umerena do niska.
U dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje i maslac i dodajte nasečeni luk.
Posolite po ukusu, dodajte šećer i biber.
Stavite poklopac na tiganj i dinstajte.
Ako je potrebno, dodajte malo vode da luk ne zagori.
Kada luk omekša i dobije braonkasto-zlatnu boju, dodajte 50 ml crnog vina.
Promešajte i ostavite da vino ispari.
Pripremljeni karamelizovani luk prebacite u posudu i u isti tiganj stavite srca i vrganje da se prže.
Ostavite da se prže dok ukusno predjelo ne bude spremno, pa dodajte karamelizovani luk i biber.
Sve promešajte i poslužite pržena pileća srca sa karamelizovanim lukom i vrganjem.