Pileća srca sa pirinčem

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Pileća srca sa pirinčem1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Ukusno i nepretenciozno, e takva jela zaista volimo!"

Potrebni sastojci

  • pileća srca - 900 g - 1 kg
  • pirinač - oko 250 g
  • voda - 700 ml
  • luk - 1 glavica, velika
  • ulje - 100 ml
  • biber - mleveni, po ukusu
  • aleva paparika - 1 kašica
  • čubar - mrvljeni, po ukusu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite dobro srca, iseckajte luk i stavite ih zajedni u zagrejano ulje.

Nakon što uvri tečnost od srca i ostanu na masnoći, dodajte pirinač, dobro promešajte dok se ne zaprži.

Začinite solju, biberom i alevom paprikom i sipajte u posudu za pečenje.

Dolijte vodu i dobro promešajte.

Stavite da se peče u umereno zagrejanoj rerni, dok pirinač dobro ne uvri.

Predivan pirinač u rerni sa pilećim srcima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: