Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Meze»Pržena pileća plećka sa pečurkama i lukom

Pržena pileća plećka sa pečurkama i lukom

Shteriu DjarovShteriu Djarov
Početnik
122251
Pržena pileća plećka sa pečurkama i lukom
Fotografije: Shteriu Djarov
1 / 2
22/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Šampion među mezetlucima, koji se izborio za prvo mesto za mušku ljubav. Jedite sa zadovoljstvom i merom i uživajte u životu"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 1.5 kg
  • slanina - 100 g
  • beli luk - 5 čenova
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 6 supenih kašika
  • kravlji maslac - otprilike 20 g
  • soja sos - 2 - 3 supene kašike
  • pečurke - 500 g
  • začini
* merne jedinice

Način pripreme

U dubok tiganj sam iseckala meso i slaninu na komade. Dodala sam malo vode i počela da pržim dok nije bilo gotovo, zajedno sa vodom sam stavila i ulje.

Dodala sam maslac i luk malo pre nego što je bilo gotovo, kada je luk malo omeknuo dodala sam iseckane pečurke i iseckani beli luk.

Dodala sam soja sos, stavila sam onaj iz kineskog restorana.

So, crni biber i druge začine po ukusu u sočnu svinjetinu sa pečurkama.

Kuvala sam dok pečurke u kineskom jelu nisu bile gotove - da se ne preprže.

Neka vam je ukusno sa prženom plećkom sa pečurkama i lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: