Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Brza predjela»Pržena pileća srca sa karamelizovanim lukom i vrganjima

Pržena pileća srca sa karamelizovanim lukom i vrganjima

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pržena pileća srca sa karamelizovanim lukom i vrganjima
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Kada vaši muževi, drage žene, probaju ovo ukusno meze, garantujemo vam da će i sami početi da ga pripremaju, jer će želeti da je svaki dan na stolu"

Potrebni sastojci

  • pileća srca - 500 g
  • lovorov list - 1 komad
  • vrganj - 200 g
  • luk - 4 glavice
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • maslac - 30 g
  • šećer - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • vino - 50 ml
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pileća srca dobro očistite, pa ih nakon toga operite.

Stavite ih u slanu vodu zajedno sa lovorovim listom i ostavite da se kuvaju oko 30 minuta.

Luk, koji ćete karamelizovati, oljuštite i isecite na rebarca.

Prilikom pripreme morate znati da za dobijanje karamelizovanog luka temperatura kuvanja mora biti umerena do niska.

U dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje i maslac i dodajte nasečeni luk.

Posolite po ukusu, dodajte šećer i biber.

Stavite poklopac na tiganj i dinstajte.

Ako je potrebno, dodajte malo vode da luk ne zagori.

Kada luk omekša i dobije braonkasto-zlatnu boju, dodajte 50 ml crnog vina.

Promešajte i ostavite da vino ispari.

Pripremljeni karamelizovani luk prebacite u posudu i u isti tiganj stavite srca i vrganje da se prže.

Ostavite da se prže dok ukusno predjelo ne bude spremno, pa dodajte karamelizovani luk i biber.

Sve promešajte i poslužite pržena pileća srca sa karamelizovanim lukom i vrganjem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: