Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileća srca sa pečurkama i lukom u maslacu

Pileća srca sa pečurkama i lukom u maslacu

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Pileća srca sa pečurkama i lukom u maslacu
Fotografije: Anonymous
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
1
"Raskošno meze za svako piće"

Potrebni sastojci

  • pileća srca - 200 g
  • belo vino - 100 ml
  • crni luk - 1 velika glavica
  • pečurke - 150 - 200 g
  • maslac - 100 g
  • ulje - 50 ml
  • univerzalni začin - po ukusu
  • biber - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Pileća srca operite i ocedite od vode. Pečurke i luk nasecite na žilijen trakice.

U tiganj sipajte ulje, dodajte maslac i stavite srca da se prže.

Sipajte malo vode i poklopite. Kada voda ispari (srca treba omekšaju), dodajte belo vino i na trakice naseckan luk i pečurke.

Začinite biberom i univerzalnim začinom i poklopite. Srca dinstajte dok ne budu gotova. Sklonite poklopac i ostavite jelo dok ne bude na ulju.

Druga varijanta je da prethodno skuvate pileća srca i da ih nakon toga upržite zajedno sa lukom, pečurkama i vinom.

U obe varijante srca su veoma ukusna. Ukrasite porciju paršunom i limunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: