Način pripreme
Ako je spanać svež, očistite ga i ubacite ga na kratko u ključalu vodu.
Ako je smrznut, neka se odmrzne. Napravite pire od njega u blenderu.
U posudi umutite jaja i šećer, dodajte ulje i promešajte.
Dodajte spanać i ponovo promešajte. Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, ponovo promešajte.
Podelite na dva dela i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni, 40-45 minuta.
Gotove kore ostavite da se ohlade, poravnajte ih i krenite sa sastavljanjem torte sa spanaćem.
Stavite prvu koru, premažite je kremom (po želji možete dodati džem), stavite drugu koru i nju premažite kremom odozgo i celu tortu sa strane.
Pospite preostalim mrvicama od kora, koje ste isekli i po želji ukrasite tortu sa pavlakom.
Tortu Proleće sa spanaćem ostavite da očvrsne na nekoliko sati u frižideru.