Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni Kolač»Moj kolač sa nektarinama

Moj kolač sa nektarinama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Moj kolač sa nektarinama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 10
23/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
63 min.
Porcije
10
"Zaista smo zaljubljeni u ovaj kolač sa nektarinama, ne možemo da prestanemo da ga jedemo"

Potrebni sastojci

  • nektarine - 550 g (neočišćene)
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 300 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica. 15 g
  • liker - 80 g, šeri, bademov, kokosov, ananasov i dr.
  • čokolada - 50 g, crna
  • smeđi šećer - 50 g
  • šećer - 160 g + šeće u prahu, za posipanje
  • kora limuna - 6 trakica
  • maslac - 70 g, meki + za posudu
  • kiselo mleko - 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite nektarine, prepolovite ih i izvadite koštice. Isecite na tanke parčiće i pospite smeđim šećerom i likerom.

Mešajte i ostavite tako voće 30 minuta. Ako je mnogo uzrelo i mekano, skratite vreme na 10-15 minuta.

Sameljite u blenderu ili mlinu za kafi beli šećer sa koricama limuna.

Dodajte meki maslac i umutite mikserom u krem.

Stavite jaja jedno po jedno uz neprestano mešanje i nastavite dodavanjem kiselog mleka i oceđene tečnosti nektarina (100 ml nje).

U tečnu smesu sipajte brašno u porcijama sa praškom za pecivo (prosejano).

Dodajte čokoladu u parčićima i 100 g nektarina.

Promešajte dobro i sipajte u maslacem namazanu posudu za pečenje prečnika 26 cm. Može da bude pokrivena i papirom za pečenje.

Poređajte odozgo preostale nektarine i stavite sočni voćni kolač u rernu zagrejano na 160 stepeni.

Pecite kolač od nektarina 45 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.

Sačekajte da se blago ohladi pre nego što izvadite iz kalupa i po želji pospite šećerom u prahu.

Servirajte ovaj raskošni kolač od nektarina sa šoljom kafe i u društvu dobrih prijatelja.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: