Način pripreme
Za pripremanje ovog sosa za meso potrebno je strpljenje i mala čaša vina za dobro raspoloženje kuvara! Namenjen za pačetinu magre, ali upotreba je u potpunosti po nahođenju kuvara.
Za pripremanje sosa potreban vam je zagejan tiganj. Poželjno je da bude dublji.
Dok se tiganj zagreva (ja više volim na maksimalnoj temperaturi), rastvorite 1 kockicu pilećeg bujona u 300 grama tople vode. Za njegovo dobro rastvaranje možete da izmešate vodu, nakon što stavite bujon.
Kada je tiganj dovoljno vruć, sipajte rastvoreni bujon. Sačekajte 5 minuta da se tiganj zagreje. U međuvremenu probajte lepo vino - sjajno je!
Sledeći korak je da dodate vino u tiganj u bujon. Odmah nakon toga stavite 3 supene kašike slatka od borovnica. Za slađi ukus sos možete da dodate još borovnica. Na kraju iscedite obe pomorandže i dodajte sos sa borovnicama u tiganj. Važno - nemojte dodavati so, s obzirom na to da je bujon dovoljno slan sam po sebi.
Tiganj ostavite na otprilike 15 minuta dok se sos za pačetinu ne redukuje do konzistencije koju vi želite. U slučaju jače ringle, nemojte ostavljati tečnost da postane preterano gusta, budući da se prilikom sledećeg čuvanja u frižideru zgušnjava i pretvara u takozvanu gumu.
Nakon što je sos gotov, zalijte po pačijem mesu koliko vam srce želi!