Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za meso»Sos za pačetinu

Sos za pačetinu

SotiroffSotiroff
Početnik
9118
Sos za pačetinu
Fotografije: Sotiroff
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
1
"Što više dodajete ovog sosa, to će vaše pačije meso biti ukusnije"

Potrebni sastojci

  • crveno vino - 200 ml
  • slatko od borovnica - 3 supene kašike
  • pomorandže - 2 komada
  • pileći bujon - 1 kockica
* merne jedinice

Način pripreme

Za pripremanje ovog sosa za meso potrebno je strpljenje i mala čaša vina za dobro raspoloženje kuvara! Namenjen za pačetinu magre, ali upotreba je u potpunosti po nahođenju kuvara.

Za pripremanje sosa potreban vam je zagejan tiganj. Poželjno je da bude dublji.

Dok se tiganj zagreva (ja više volim na maksimalnoj temperaturi), rastvorite 1 kockicu pilećeg bujona u 300 grama tople vode. Za njegovo dobro rastvaranje možete da izmešate vodu, nakon što stavite bujon.

Kada je tiganj dovoljno vruć, sipajte rastvoreni bujon. Sačekajte 5 minuta da se tiganj zagreje. U međuvremenu probajte lepo vino - sjajno je!

Sledeći korak je da dodate vino u tiganj u bujon. Odmah nakon toga stavite 3 supene kašike slatka od borovnica. Za slađi ukus sos možete da dodate još borovnica. Na kraju iscedite obe pomorandže i dodajte sos sa borovnicama u tiganj. Važno - nemojte dodavati so, s obzirom na to da je bujon dovoljno slan sam po sebi.

Tiganj ostavite na otprilike 15 minuta dok se sos za pačetinu ne redukuje do konzistencije koju vi želite. U slučaju jače ringle, nemojte ostavljati tečnost da postane preterano gusta, budući da se prilikom sledećeg čuvanja u frižideru zgušnjava i pretvara u takozvanu gumu.

Nakon što je sos gotov, zalijte po pačijem mesu koliko vam srce želi!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: