Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Pačetina»Pirinač u rerni»Pirinač sa komadićima pačetine u vatrostalnoj činiji

Pirinač sa komadićima pačetine u vatrostalnoj činiji

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12744879
Pirinač sa komadićima pačetine u vatrostalnoj činiji
Fotografije: N.Akifova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Danas će večera biti drugačija i specijalna - imamo pirinač sa komadićima pačetine"

Potrebni sastojci

  • pirinać - 1 šolja
  • pačiji bataci - 1 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • lovorov list - 1 komad
  • peršun - za posipanje
  • ulje - 4 supene kašike
  • pileći bujon - 1 komad
  • čubar - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo jednu šerpu i stavljamo unutra očišćene i oprane pačije batake sa vodom da se kuvaju.

Gotove batake iskidamo na male komade, ostavljamo i kožu, ali vodu u kojoj smo ih kuvali ne koristimo.

U tiganju propržimo luk, šargarepu i papriku sa malo masti, nakon što budu gotovi sipamo ih u vatrostalnu činiju i počinjemo da pržimo oprani pirinač u istom tiganju sa malo masnoće. Njega takođe sipamo u pleh i pravimo bujon.

U duboku posudu stavljamo tri šolje tople vode, unutra izmrvimo jedan pileći bujon, so, biber i čubar, promešamo sve lepo i sipamo bujon na pirinač sa povrćem.

Poređamo odozgo komadiće mesa i poklopimo činiju.

Pečemo na 190 stepeni oko 45 minuta. Serviramo pirinač iz rerne sa peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: