Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne Supe»Tarator»Pasirani tarator sa kokosovim mlekom

Pasirani tarator sa kokosovim mlekom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638832k175
Pasirani tarator sa kokosovim mlekom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 4
30/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Iznenadite sve goste ovim ukusnim i tako egzotičnim taratorom"

Potrebni sastojci

  • krastavci - 1 komad
  • mladi luk - 1 struk
  • beli luk - 1 čen
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • kiselo mleko - 130 g
  • mirođija - 10 g
  • peršun - 10 g
  • so
  • kokosovo mleko - od 1 oraha
  • kokosov orah - 1 komad, za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

U blender stavljamo krupno iseckan 1 krastavac (unapred oguljen i očišćen od semenki), struk mladog luka, čen belog luka, maslinovo ulje, kiselo mleko, peršun, so, kokosovo mleko jednog oraha i 3-4 kockice leda.

Mutimo sve sastojke za ukusni tarator.

Pasirani tarator sa kokosovim mlekom serviramo u kokosovom orahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: