Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pohovani pileći file sa bademovom koricom

Pohovani pileći file sa bademovom koricom

Pohovani pileći file sa bademovom koricom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Uživajte u ovom hrskavom pilećem fileu zajedno sa ukusnim sosom i jednom svežom salatom"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 6 komada
  • bademi - 1/2 šolje, iseckani
  • so
  • crni biber
  • prezle - 1 supena kašika
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i posolite pileći file sa obe strane. Pospite i crni biber i ostavite na 30 minuta sa strane.

Umutite jaje u maloj posudi. U drugoj posudi pomešajte prezle i bademe.

Potopite filete u jaja, posle u drugu posudu i pržite filete dok se ne dobije zlatkasta boja.

Posušite na papirnom ubrusu gotov pohovani pileći file sa bademovom koricom i poslužite sa željenim garnirungom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: