Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Povrća»Čorba sa kiseljakom, rezancima i paradajzom

Čorba sa kiseljakom, rezancima i paradajzom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8032573k253
Čorba sa kiseljakom, rezancima i paradajzom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
02/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Čorbica od povrća je puna vitamina, a to je samo jedan od razloga zbog kojih vredi da je jedete često, često"

Potrebni sastojci

  • kiseljak - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • šararepa - 1 komad
  • paprika - 1 zelena
  • ulje - 4 kaške
  • aleva paprika - 1/2 kašike
  • paradajz - 2/3 šolje (mleveni)
  • rezanca - 2 - 3 lopte
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • biber - 1/2 kašičice, mleveni
  • jaje - 1 komad
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite na sitno šargarepu sa paprikom i lukom i sipajte ih u šerpu sa malo ulja. Dinstajte povrće dok ne omekša i dodajte opran i isečen kiseljak.

Mešajte s vremena na vreme i kada kiseljak omekša pospite alevom paprikom.

Dodajte samleven paradajz, kuvajte 5-6 minuta i sipajte toplu vodu u šerpu.

Začinite solju i kuvajte čorbu od povrća oko 15 minuta. Naomite unutra rezanca i kada omekšaju sklonite sa ringle.

Kada se blago ohladi zapržite je jajetom umućenim u kiselom mleku. Podestite pažljivo temperaturu zaprške, da se ne preseče.

Pospite sveže mlevenim biberom čorbu i rasporedite u posudice za serviranje.

Čorba sa kiseljakom, rezancima i paradajzom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: