Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od povrća»Brza prolećna čorba sa kiseljakom

Brza prolećna čorba sa kiseljakom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Brza prolećna čorba sa kiseljakom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Ne stojte gladi, već brzo zamešajte jednu prolećnu čorbu sa kiseljakom - biće gotova za čas"

Potrebni sastojci

  • kiseljak - 2 vezice
  • spanać - 200 g, svež
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 2 - 3 struka, mladi
  • maslinovo ulje - 4 - 5 kašika
  • univerzalni začin - 1 kašičica
  • brašno - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • selen - svež
  • pirinač - 50 g
  • kisela pavlaka - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite kiseljak, spanać i mladi luk. Šargarepu narendajte na krupno rende.

Zagrejte maslinovo ulje i dinstajte u njemu luk i šargarepu. Nakon toga dodajte isečen kiseljak i spanać.

Čim omekšaju dodajte malo brašna, alevu papriku, univerzalni začin i promešajte. Sipajte litar vode i ostavite na ringli da provri.

Operite pirinač i dodajte ga u čorbu. Stavite so, biber i svež selen po ukusu.

Kuvajte još 10-15 minuta dok ne bude gotov pirinač.

Servirajte čorbu toplu sa kašikom kisele pavlake ili gustim kiselim mlekom.

Ukusna i vitaminska prolećna čorba.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: