Način pripreme
Prvo napravite koru za tortu zato što treba da se peče i posle ohladi.
U posudi umutite oba jaja sa šećerom i vanilom u sipkast krem. Mešajte mikserom u visokim obrtajima nekoliko minuta dok smesa trostruko ne poveća svoj obim.
Sameljite orahe u blenderu.
U smesu od jaja dodajte orahe i girz, pažljivo mešajte špatulom spolja ka unutra kkao ne bi spao obim.
Pripremite kalup za pečenje sa prečnikom od 22 cm i pokrijte papirom za pečenje.
Sipajte smesu za koru i izravnajte.
Stavite koru da se peče u rerni zagrejanoj na 170 °C 15-20 minuta dok čačkalica koju zabodete ne bude suva.
Nakon pečenja skinite papir i ohladite koru na rešetci.
Za to vreme pripremite krem za tortu.
U posudici umutite jaja sa kukuruznim skrobom.
Zagrejte sveže mleko. Dodajte ga u tankom mlazu u jaja neprestano mešajući.
Vratite krem na ringlu i mešajte dok se ne zgusti.
Nakon toga u vruć krem dodajte pola konzerve Dulce de leche i mešajte dok se u potpunosti ne apsorbuje.
Kondenzovano mleko će začiniti i zasladiti krem.
Stavite ohlađeni krem za tortu u kalup u kom ste pekli i zalijte kremom dok je još vruć.
IStopite čokoladu i maslac u posudi na pari i ostavite da se blago ohladi.
Nakon toga ga stavite u špric i garnirajte domaću tortu od oraha po vašem ukusu.
Stavite tortu u frižider na nekoliko sati, najbolje na jednu noć i nakon toga možete da isečete.
Veoma ukusna i lagana torta sa karamel kremom.