Način pripreme
Karamelizujte 50 grama šećera na slaboj vatri u tepsiji ili plehu. U dubokoj posudi umutite jaja u penu i dodajte 100 grama šećera i prstohvat soli. Nakon toga dodajte prašak za pecivo i rastopljeni maslac.
U smesu sipajte brašno i mešajte dok ne dobijete homogenu masu. Po želji možete dodati kafu ili kakao i ponovo dobro promešajte.
Polovinu mase sipajte u pleh ili tepsiju sa ohlađenim karamelizovanim šećerom i ispecite u rerni na 220 stepeni oko 10 minuta.
Kada se kora ispeče, premestite je u drugu tepsiju i ponovo karamelizirajte preostalih 50 grama šećera. Sačekajte da se šećer ohladi i sipajte preko njega preostali deo smese. I ovu koru ispecite na 220 stepeni oko 10 minuta.
200 g šećera sa 100 ml vode stavite na slabu vatru. Sačekajte dok se šećer ne rastopi i dok se šerbet ne zgusne.
Polovinu šerbeta sipajte pažljivo peko jedne kore da je prekrije celu. Preko njega sipajte pavlaku. Nakon toga preko pavlake stavite drugu koru.
Ostavite pola sata u frižideru da se stegne i spremna je za posluženje.