Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Pečena teletina»Krhki teleći kontafile u rerni

Krhki teleći kontafile u rerni

Fat BertaFat Berta
Džedaj
65017250
Krhki teleći kontafile u rerni1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Teletina ne ispadne svakome krhka, sočna i aromatična, kao ako pratite ovaj majstorski recept"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 1 kg, kontrafile
  • luk - 3 glavice
  • za marinadu
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • piment - 2 - 3 zrna
  • majčina dušica - 2 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata
  • beli biber - 2 prstohvata
  • ruzmarin - 2 prstohvata
  • so - po ukusu
  • limunov sok - od 1 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se namaže dobro pripreljenom marinadom i stavi se u zatvorenu posudu u frižider. U tom obliku treba da odstoji jednu noć.

Nakon toga se premesti u vatrostalnu posudu i oko njega se stavi iseckan luk.

Peče se oko pola sata u jakoj rerni, nakon čega se meso preliva s sosom koji se odvojio i posuda se dobro pokrije aluminijumskom folijom.

Jelo se peče još oko 40 minuta dok ne bude potpuno gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: