Ezme salata

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2247k445
Ezme salata
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
21/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Salata sa paradajzom i paprikama koju svi možemo da probamo"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 3 komada
  • papika - 1 komad, zelena
  • paprika - 1 komad, pečena, crvena
  • luk - 1 glavica
  • peršun - 1/2 vezice
  • menta - 1/2 vezice
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • sok od limuna
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ezme je specijalitet iz turske kuhinje. Servira se kao salata ili sveže predjelo.

Paradajz za salatu blanširamo u vreloj vodi.

To ga čini jednostavnijim za ljuštenje.

Nakon što je oljušten isečemo ga na kocke.

Luk oljuštimo i isečemo na sitno, kao i crvenu papriku.

U posudi pomešamo sve sastojke, u njih dodajemo i na sitno isečene začine kao i zelenu papriku.

Na kraju začinjavamo salatu od paradajza i paprika maslinovim uljem, sokom od limuna, solju, po ukusu.

Recept za salatu Ezme je pripremljen!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: