Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od jabuke»Francuska pita od jabuke sa cimetom

Francuska pita od jabuke sa cimetom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Francuska pita od jabuke sa cimetom
Fotografije: Maria Simova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Neodoljiva pita od jabuka sa cimetom, pozdrav za vas iz francuske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • maslac - 125 g, hladan
  • brašno - 1, 5 šolja
  • voda - 2 kašike, hladna
  • so - 1/4 kašičice
  • cimet - 1/2 kašičice
  • šećer - 1 kašika
  • vanilin šećer - 1 komad
  • nadev
  • slatko - 1/2 teglice, od dunja
  • jabuke - 900 g
  • maslac - 30 g
  • šećer - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Koristite blende, da umutite so i šećer. Dodajte u njih vanilin šećer, cimet i maslac, isečen na parčiće. Dodajte brašno i promešajte.

Sipajte vodu, mešajući nakon svake kašike. Nastaće testo za pitu. Uvijte ga streč folijom i stavite u frižider na sat, sat i po.

Oljuštite jabuke, isecite ih na dve polovine, čisteći sredinu. Isecite na kriške. Razvijte testo u koru, veću od posude za pečenje u kojoj ćete peći pitu od jabuke.

Stavite testo u posudu, oformite ivicu. Stavite papir za pečenje pre nego što stavite testo. Izbušite na nekoliko mesta viljuškom. Namažite slatkom od dunja, poređajte kriške jabuke.

Pospite voćnu pitu šećerom, rasporedite maslac u kockama.

Pecite francusku pitu od jabuka sa cimetom dok ne bude gotova na 190 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: