Način pripreme
Važno je da maslac i čokolada budu na sobnoj temperaturi.
Počnite sa pripremom kore za čokoladni kolač. U posudi pomešajte polovinu ulja sa čokoladom. Stavite u mikrotalasnu da se rastopi na minut. Ostavite sa strane.
Pomešajte prašak za pecivo, so, sodu, šećer i kakao. Umutite jaja miksrom, dodajte pavlaku i drugu polovinu masnoće. Mutite. Dodajte smesu sa kakaom, posle malo po malo rastopljene čokolade. Poslednje dodajte brašno i dobro promešajte.
Sipajte smesu u kalup prečnika 25 cm i pecite na 170 stepeni, obložen papirom za pečenje pola sata. Ostavite da se ohladi.
Nastavite sa pripremom čokoladnog musa. Pomešajte čokoladu i maslac. Ponovo koristite mikrotalasnu 2-3 minuta, promešajte i ostavite da se ohladi.
Mikserom umutite vanilu i pavlaku. Dodajte iz dva puta šećer u prahu. Dodajte deo dobro umućene pavlake u rastopljenu čokoladu. Promešajte i sipajte ovu smesu u drugi deo pavlake.
Stavite koru u kalup i dodajte obruč. Namažite tanak sloj musa preko njega. Isecite bananu na dva dela kroz sredinu, ostavite jednu polovinu za ukras. Preostalih 5 polovina isecite na 2 dela po dužini. Isecite svaku na trake i rasporedite preko musa.
Sipajte preostali mus i poravnajte. Ostavite da se stegne u frižideru.
Vreme je da pripremite i čokoladni ganaš. Stavite u šerpu na vatru sveže mleko i šećer. Ostavite da provri.
Dodajte čokoladu, izmrvljenu. Skinite i mešajte drvenom kašikom.
Prelijte gotov kolač ganašem.
Čokoladni kolač sa čokoladnim musom ukrasite bananom, oblikujte cvet.