Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Keksići»Merenge sa čokoladnim musom i lešnicima

Merenge sa čokoladnim musom i lešnicima

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621862k120
Merenge sa čokoladnim musom i lešnicima
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
06/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
20
"Hrskav i sočan zalogaj za sve one, koji ne mogu da ne jedu slatko svaki dan"

Potrebni sastojci

  • belanca - 5 komada
  • lešnici - 100 g, samleveni
  • šećer - 200 g
  • za nadev
  • slatka pavlaka - 250 ml, tečna
  • mlečna čokolada - 200 g
  • za posipanje
  • lešnici - 30 g, samleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite belanca na sneg i postepeno dodajte šećer. Stavite lešnike i promešajte spatulom.

U pleh, obložen papirom za pečenje, kašikom stavite od smese, oblikujući krugove. Pečite u grejanoj rerni na 70 stepeni oko 2 sata i izvadite da se ohlade.

Ugrejte pavlaku i dodajtemmrvljenu čokoladu. Promešajte da se rastopi i stavite u frižider.

Kad se ohladi je umutite mikserom dok ne dobijete krem.

Zalepite po dve merenge kremom i pospite lešnicima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: