Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Letnje indijsko jelo sa spanaćem

Letnje indijsko jelo sa spanaćem

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4521501k212
Letnje indijsko jelo sa spanaćem
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
23/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Dodirnite indijsku kuhinju uz ovo letnje jelo sa spanaćem"

Potrebni sastojci

  • žuti grašak - 1 1/2 šolja
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 2 komada
  • spanać - oko 350 g
  • beli luk - 4 čena
  • đumbir - 1/2 kašičice u prahu ili 1 kašičica svež, narendan
  • kumin - 1 kašika, zrna
  • korijander - 1 kašika
  • kurkuma - 1 kašičica
  • kari - 1 kašičica
  • cimet - 1 prstohvat
  • piskavica - 1 kašičica
  • so
  • ulje
  • peršun - 1/3 veze, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Grašak operite veoma dobro. Prelijte ga vrelom vodom i ostavite na stranu da se potapa.

Luk i paradajz naseckajte na sitne kockice, a beli luk sitno.

U vrelom ulju upržite seme kumina, dok ne pusti aromu, a zatim dodajte beli luk i đumbir.

Zatim ide luk i sve pržite dok luk ne omekša.

Dodajte paradajz i 1 kašičicu soli. Ostavite oko 5 minuta. Nakon toga dodajte sve preostale začine i dobro promešajte.

Dodajte oceđeni grašak i oko 3-4 šolje vode i kada jelo proključa, ostavite ga na slaboj vatri dok grašak ne bude skuvan.

Možete jelo ostaviti i duže, da se grašak lagano prekuva i da jelo bude kremasto ili da ostane u komadu i bude ređe - jednako je lepa i ukusna janija.

Na samom kraju dodajte oprani i očišćeni spanać, jelo se promeša i ostavi poklopljeno još nekoliko minuta da spanać omekša.

Posle toga, jelo možete da pospete sitno seckanim peršunom i letnje indijsko jelo sa spanaćem je gotovo za posluženje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: