Brzo letnje jelo sa tikvicama

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
22/07/2018
"Savršeno letnje jelo, koje je najukusnije sa tikvicama ubranim iz bašte "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 157
  • Pregledi tokom meseca112
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad, srednje veličine
  • ulje - 60 ml
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 2 komada, zelene
  • paradajz - 3 komada
  • voda - 1/2 šolje, topla
  • beli luk - 1 čen
  • so
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite tikvicu, isecite na kriške i posolite po ukusu.

Zagrejte ulje i ispržite dok tikvice ne budu bledo zlataste sa obe strane, sklonite ih iz tiganja.

U istom ulju zapržite isečene na ivice luk i paprike dok ne omekšaju. dodajte ljušten i na kocke isečen paradajz i gnječen čen belog luka.

Nalijte toplu vodu, dodajte tikvice i kuvajte dok ne ispari voda (da ostane na masnoći).

Posolite po ukusu i pospite biberom i isečenim svežim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar