Način pripreme
Grašak operite veoma dobro. Prelijte ga vrelom vodom i ostavite na stranu da se potapa.
Luk i paradajz naseckajte na sitne kockice, a beli luk sitno.
U vrelom ulju upržite seme kumina, dok ne pusti aromu, a zatim dodajte beli luk i đumbir.
Zatim ide luk i sve pržite dok luk ne omekša.
Dodajte paradajz i 1 kašičicu soli. Ostavite oko 5 minuta. Nakon toga dodajte sve preostale začine i dobro promešajte.
Dodajte oceđeni grašak i oko 3-4 šolje vode i kada jelo proključa, ostavite ga na slaboj vatri dok grašak ne bude skuvan.
Možete jelo ostaviti i duže, da se grašak lagano prekuva i da jelo bude kremasto ili da ostane u komadu i bude ređe - jednako je lepa i ukusna janija.
Na samom kraju dodajte oprani i očišćeni spanać, jelo se promeša i ostavi poklopljeno još nekoliko minuta da spanać omekša.
Posle toga, jelo možete da pospete sitno seckanim peršunom i letnje indijsko jelo sa spanaćem je gotovo za posluženje.