Letnje jelo sa jajima

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
04/08/2019
"Tokom letnjih vrelina nećemo da sedimo po ceo dan u kuhinji, zato se bacamo ukusna jela koja su lakša za spremanje "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano714
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 4 glavice
  • pečene paprike - 6 - 7 komada, zelene
  • sok od paradajza - 1 litar, od svežeg paradajza
  • ulje - 50 ml
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • jaja - 4 komada
  • so - po ukusu
  • šećer - 1 kašičica
  • peršun - za posipanje, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite oljuštene paprike na ivice.

Sameljite svež i oljušten paradajz u sok.

Isecite očišćen luk na tanke ivice i izdinstajte ga zajedno sa isečenim belim lukom u ulju. Nakon što luk omekša dodajte isečene paprike i izdinstajte zajedno 2 minuta.

Sipajte sok od paradajza i dodajte šećer, promešajte i kuvajte dok se jelo blago ne zgusne.

Oblikujte četiri gnezda u njemu i u njih razbijte po jedno jaje. posolite po ukusu i zatvorite poklopac posude.

Kuvajte tako letnje jelo oko 5 minuta.

Sklonite letnje jelo sa jajima sa ringle, pospite svežim peršunom i zatvorite poklopac da se dinsta oko 10 minuta pre nego što servirate.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar