Način pripreme
Pečurke se očiste i seku na kriškice.
U tiganju se zagreva ulje i pečurke se prže. Koristi se tiganj koji će nakon toga biti odgovarajuć i za rernu. Pečurke se vade iz tiganja.
Isti tiganj se ponovo koristi.
Tikvica se opere i oguli. Seče se na kolutiće. Spanać se pere. Seče se na trakice. Zagreva se ulje u tiganju. Prži se tikvica.
Dodaje se spanać da se dinsta. Kuva se određeno vreme na slaboj ringli kako bi isparila odvojena tečnost. Dodaje se ceđeno mleko. Izmeša se.
Dodaje se sir koji se izmrvi. U zavisnosti od slanoće sira začinjava se solju i crnim biberom. Beli luk se guli i seče se na kriškice.
Dodaje se u tiganj, kao i pržene pečurke. Dobro se izmeša.
Prestaje da se kuva. U smesi se prave rupice u koje se razbijaju jaja. Razbijaju se jaja.
Kačkavalj se izrenda. Posipa se oko jaja.
Ukusno zapečeno jelo sa spanaćem se peče u rerni dok se kačkavalj ne zapeče i dok se jaja ne skuvaju.
Zapečeno jelo sa spanaćem i tikvicama je ukusno i zdravo.