Način pripreme
Kupus naseckajte na sitno ili ga narendajte.
Prebacite ga u duboku šerpu sa maslinovim uljem i prstohvatom soli i dinstajte ga uz povremeno mešanje, dok ne smanji zapreminu na pola.
U kupus dodajte oljuštenu šargarepu, a nakon nekoliko minuta i oljuštenu i narendanu dveklu. Dodajte prstohvat soli sa svakom vrstom povrća.
Na samom kraju dodajte oljuštene i na sitno naseckane zelene jabuke i oljušteni i na sitno naseckani paradajz, 2-3 ljute marinirane paprike, 1 kašičicu sirćeta (ili sok od ljutih paprika) i vodu do željene gustine.
Kada supa od kupusa proključa, smanjite vatru, dodajte svežu majčinu dušicu i ostavite još desetak minuta da se krčka na vatri.
Dodajte so, biber i krupno mleveni čili po ukusu.
Dijetalna supa je veoma ukusna, kada se služi ohlađena, ali se može konzumirati i vruća.
Ako večerate ovu ukusnu dijetalnu supu bez hleba nekoliko nedelja, obavezno ćete se rešiti nekog kilograma viška.
Količina dijetalne hladne supe od kupusa nema značenje, važno je da ne večerate ništa osim nje i da ne bude kasnije od 19 časova.
Prijatno!