Način pripreme
Pripremamo teleće rib eye stekove, vadimo žile i kožice, ukoliko ih ima, i obilno posipamo mlevenim crnim biberom.
Stavljamo ih u tanjir ili posudu i pokrivamo ih, a zatim ih stavljamo u frižider dok spremamo marmeladu od luka.
Za nju zagrevamo kravlji maslac u vok tiganj. Dodajemo tanko iseckan crveni luk i dinstamo na niskoj temperaturi otprilike 10 minuta ili dok luk ne dobije smeđu boju.
S vremena na vreme mešamo. U posudi pomešamo smeđi šećer i balzamovo sirće i dodajemo ih u luk.
Nastavljamo da dinstamo još 30 minuta, mešajući za to vreme. Smesa će postati gusta i sjajna.
Stavljamo rib eye stekove na zagrejani roštilj (na drveni ugalj ili na vok) i pečemo ih otprilike 3 minute sa svake strane, okretajući samo jedanput.
Za pečenije sočne stekove pečemo duže vreme - otprilike 5 minuta sa svake strane.
Serviramo tople sa marmeladom od luka i svežom zelenom salatom.
Veoma ukusan teleći rib eye steak roštilj sa marmeladom od luka.