Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Šnicle»Teleći Rib eye steak roštilj sa marmeladom od luka

Teleći Rib eye steak roštilj sa marmeladom od luka

ažurirano:
Georgi ChechevGeorgi Chechev
Početnik
865
Teleći Rib eye steak roštilj sa marmeladom od luka1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Servirajte ukusni teleći rib eye topao sa garnirungom od zelene salate. Marmalada od luka će vam se mnogo dopasti kao dodatak uz njega."

Potrebni sastojci

  • rib eye stekovi - 4 komada, teleće
  • crni biber - mleveni
  • za marmeladu od luka
  • kravlji maslac - 30 g
  • aleva paprika - 2 glavice
  • smeđi šećer - 2 supene kašike
  • balzamovo sirće - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo teleće rib eye stekove, vadimo žile i kožice, ukoliko ih ima, i obilno posipamo mlevenim crnim biberom.

Stavljamo ih u tanjir ili posudu i pokrivamo ih, a zatim ih stavljamo u frižider dok spremamo marmeladu od luka.

Za nju zagrevamo kravlji maslac u vok tiganj. Dodajemo tanko iseckan crveni luk i dinstamo na niskoj temperaturi otprilike 10 minuta ili dok luk ne dobije smeđu boju.

S vremena na vreme mešamo. U posudi pomešamo smeđi šećer i balzamovo sirće i dodajemo ih u luk.

Nastavljamo da dinstamo još 30 minuta, mešajući za to vreme. Smesa će postati gusta i sjajna.

Stavljamo rib eye stekove na zagrejani roštilj (na drveni ugalj ili na vok) i pečemo ih otprilike 3 minute sa svake strane, okretajući samo jedanput.

Za pečenije sočne stekove pečemo duže vreme - otprilike 5 minuta sa svake strane.

Serviramo tople sa marmeladom od luka i svežom zelenom salatom.

Veoma ukusan teleći rib eye steak roštilj sa marmeladom od luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: