Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Šnicle»Teleći Rib eye steak roštilj sa marmeladom od luka

Teleći Rib eye steak roštilj sa marmeladom od luka

Georgi ChechevGeorgi Chechev
Početnik
82414
Teleći Rib eye steak roštilj sa marmeladom od luka1 / 2
28/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Servirajte ukusni teleći rib eye topao sa garnirungom od zelene salate. Marmalada od luka će vam se mnogo dopasti kao dodatak uz njega"

Potrebni sastojci

  • rib eye stekovi - 4 komada, teleće
  • crni biber - mleveni
  • za marmeladu od luka
  • kravlji maslac - 30 g
  • aleva paprika - 2 glavice
  • smeđi šećer - 2 supene kašike
  • balzamovo sirće - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo teleće rib eye stekove, vadimo žile i kožice, ukoliko ih ima, i obilno posipamo mlevenim crnim biberom.

Stavljamo ih u tanjir ili posudu i pokrivamo ih, a zatim ih stavljamo u frižider dok spremamo marmeladu od luka.

Za nju zagrevamo kravlji maslac u vok tiganj. Dodajemo tanko iseckan crveni luk i dinstamo na niskoj temperaturi otprilike 10 minuta ili dok luk ne dobije smeđu boju.

S vremena na vreme mešamo. U posudi pomešamo smeđi šećer i balzamovo sirće i dodajemo ih u luk.

Nastavljamo da dinstamo još 30 minuta, mešajući za to vreme. Smesa će postati gusta i sjajna.

Stavljamo rib eye stekove na zagrejani roštilj (na drveni ugalj ili na vok) i pečemo ih otprilike 3 minute sa svake strane, okretajući samo jedanput.

Za pečenije sočne stekove pečemo duže vreme - otprilike 5 minuta sa svake strane.

Serviramo tople sa marmeladom od luka i svežom zelenom salatom.

Veoma ukusan teleći rib eye steak roštilj sa marmeladom od luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: