Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Šnicle»Teleći skalopini u sosu od pavlake

Teleći skalopini u sosu od pavlake

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Teleći skalopini u sosu od pavlake
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
25/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Naviknuti smo da jedemo nešto toliko ukusno kao što su ovi teleći skalopini u sosu od pavlake"

Potrebni sastojci

  • pavlaka za kuvanje - 400 ml
  • teleći skalopini - 4 tanka
  • pečurke - 6 - 8 komada
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • biber - 4 prstohvata
  • ljuta aleva paprika - 4 prstohvata
  • majčina dušica - 4 prstohvata, sušena
  • brendi - oko 30 ml
  • kačkavalj - 1/2 šolje (narendan)
  • so
  • mladi luk - 5 - 6 pera
  • korijander - 1 kašika, sušeni listovi
* merne jedinice

Način pripreme

Za spremanje ovog recepta treba da nađete kvaliteno i veoma sveže teleće meso, jer će termička obrada biti kratka.

Marinirajte meso u začinima, pomešanim sa 2-3 kašike maslinovog ulja i brendijem. Dodajte i so, ali veoma malo.

Pokrijte posudu streč folijom i stavite mariniranu teletinu na nekoliko sati u frižider.

Očistite i isecite pečurke, izdinstajte ih sa belim lukom u malo zagrejanog maslinovog ulja. U drugoj posudi zapecite teleće skalopine sa obe strane.

Prelijte ih pavlakom, dodajte pečurke i malo soli.

Prebacite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko 10-15 minuta.

Ne kuvajte teletinu previše dugo, jer može da se osuši i bude suva.

Pospite kačkavaljem i vratite na još 5 minuta u rernu. Ako ste izabrali deblje teleće šnicle, pecite ih duže vreme.

Pospite isečenim mladim lukom i servirajte dok su još topli.

Teleći skalopini u sosu od pavlake su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: