Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burgeri»Jedinstveni teleći burger za roštilj

Jedinstveni teleći burger za roštilj

Georgi ChechevGeorgi Chechev
Početnik
83414
Jedinstveni teleći burger za roštilj
Fotografije: Gabriela Tsulin
1 / 2
10/05/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Možemo da poslužimo ovu klasiku - teleći burger za roštilj, sa čipsom i salatom."

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 750 g
  • luk - 1 glavica, sitno iseckan luk
  • jaje - 1 komad
  • prezle - 1/2 šolje
  • paradajz pasta - 2 kašike
  • vorčesteršir sos - 1 kašika
  • peršun - 2 kašike, naseckan, svež
  • so - po ukusu
  • biber - mleven, po ukusu
  • luk - 3 glavice, velike
  • kravlji maslac - 30 g
  • čedar sir - 6 komada
  • jaja - 6 komada
  • slanina - 6 komada, tanke kriške
  • lepinje za burgere - 6 komada, velike
  • zelena salata - 6 kom. listovi od
  • paradajz - 2 komada, isečen na kolutove
  • crvena repa - 6 komada, kriške
  • ananas - 6 komada, kriške
  • paradajz sos - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo roštilj. U većoj posudi pravimo smesu od mlevenog mesa, luka, jaja, prezli, paradajz paste, Vorčesteršir sosa, peršuna, soli i bibera.

Dobro umesite rukama i podelite na šest jednakih delova. Svaki deo oblikujte u okrugli burger debljine 1, 5 cm i ostavite sa strane.

Narežite tri glavice luka na kolutove. Stavite maslac na zagrejani roštilj. Pecite kolutiće luka dok ne porumene, često okrećući. Gotove kolutiće luka ostavite na stranu i držite ih na toplom. Podmažite roštilj uljem.

Gotove porcije burgera pecite na roštilju oko 3-4 minuta sa svake strane. Kada su gotovi, premeštamo ih na hladniji deo roštilja, samo da budu topli. Stavite parče čedra na svaki burger.

Zagrejte malo ulja u velikom tiganju. Pržite jaja i slaninu dok slanina ne postane hrskava. Izvadite je iz tiganja.

Sada smo spremni sa svim pripremama za naš jedinstveni juneći burger sa roštilja.

Na tanjir stavite blago tostirane lepinje za burgere, isečene na pola. U svaku lepinju stavite 1 list zelene salate, krišku paradajza, krišku cvekle i ananas.

Na vrh stavite zapečene burger pogačice, zatim pripremljeni luk, jaje, slaninu i paradajz sos.

Stavite drugu polovinu lepinje na vrh.

Ovaj klasik možemo poslužiti uz čips i salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: