Način pripreme
Pripremamo roštilj. U većoj posudi pravimo smesu od mlevenog mesa, luka, jaja, prezli, paradajz paste, Vorčesteršir sosa, peršuna, soli i bibera.
Dobro umesite rukama i podelite na šest jednakih delova. Svaki deo oblikujte u okrugli burger debljine 1, 5 cm i ostavite sa strane.
Narežite tri glavice luka na kolutove. Stavite maslac na zagrejani roštilj. Pecite kolutiće luka dok ne porumene, često okrećući. Gotove kolutiće luka ostavite na stranu i držite ih na toplom. Podmažite roštilj uljem.
Gotove porcije burgera pecite na roštilju oko 3-4 minuta sa svake strane. Kada su gotovi, premeštamo ih na hladniji deo roštilja, samo da budu topli. Stavite parče čedra na svaki burger.
Zagrejte malo ulja u velikom tiganju. Pržite jaja i slaninu dok slanina ne postane hrskava. Izvadite je iz tiganja.
Sada smo spremni sa svim pripremama za naš jedinstveni juneći burger sa roštilja.
Na tanjir stavite blago tostirane lepinje za burgere, isečene na pola. U svaku lepinju stavite 1 list zelene salate, krišku paradajza, krišku cvekle i ananas.
Na vrh stavite zapečene burger pogačice, zatim pripremljeni luk, jaje, slaninu i paradajz sos.
Stavite drugu polovinu lepinje na vrh.
Ovaj klasik možemo poslužiti uz čips i salatu.